Sastāvdaļas ir visvienkāršākās, gatavošana pavisam vienkārša, un laika ietaupījums ir liels — tikai 30 minūtes, un galdā ir greznas vakariņas. Nav nekā garšīgāka un vienkāršāka par šo veco padomju recepti. Tiek apēsts līdz pēdējai drupačai — pie mums pazūd vienā piegājienā.
Katru reizi gatavoju vairāk, un tomēr gribas vēl. Tāpēc, draugi, droši var palielināt sastāvdaļu daudzumu — nekas nepaliks pāri. Tas ir tik garšīgi!
Gatavošanas norādījumi
Tātad gatavojam vakariņas pēc vecās padomju receptes no visvienkāršākajām sastāvdaļām. Ko darām?
Sākumā smalki sagriežam sīpolu un ķiploku. Ķiplokus tieši sagriežam, nevis spiežam caur presi. Visu liekam uz uzkarsētas pannas ar augu eļļu. Apcepam, maisot, stiprā ugunī aptuveni 5 minūtes.
Pēc tam pannā liekam konservētu gaļu no burciņas. Var izvēlēties jebkuru — cūkgaļu, liellopu vai vistas, nav svarīgi. Vienkārši izvēlieties to, kas jums vislabāk patīk. Manā receptē ir cūkgaļa, jo vēlējos, lai ēdiens būtu nedaudz treknāks.
Ieliekam visu saturu no burciņas. Taču, ja nevēlaties tik treknu, varat no burciņas noņemt taukus un gatavot bez tiem.
Lasi vēl: Līdz novembrim paspējiet izbārstīt pa dobēm graudus: vai tiešām griķi un auzas var aizstāt kūtsmēslus un kompostu
Tālāk pie konservētās gaļas pannā liekam divu veidu graudus — rīsus un griķus. Tie liekami tieši tā, neizvārīti, sausi. Protams, tos iepriekš rūpīgi nomazgājam.
Visu rūpīgi samaisām, pēc garšas pievienojam*sāli un piparus. Pēc tam tūlīt lej pāri ūdeni. Ūdens var būt jebkāds — karsts, silts vai auksts.
Saka, ka labāk tomēr karsts ūdens. Esmu mēģinājusi gan tā, gan citādi — man šķiet, ka atšķirība nav būtiska. Ūdens jālej tik daudz, lai pannas saturs būtu pilnībā pārklāts, vēl labāk — ar nelielu rezervi virsū.
Tas būtībā ir viss. Uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai, pārklājam cieši ar vāku un tūlītēji vāram uz vidēji zemas uguns aptuveni 20 minūtes. Laiks atkarīgs no tā, cik ātri graudi gatavojas.
Un starp citu, graudu veids ietekmē, cik daudz ūdens tie uzsūks. Tāpēc ūdens daudzumu jāregulē gatavošanas procesā. Labāk sākumā nedaudz par maz, bet pēc tam, ja nepieciešams, vēl pievienot.
Nu lūk, mūsu vakariņas ir gatavas. Jūtiet, kāds aromāts nāk no griķiem un konservētās gaļas? Un rīsi tur arī iederas lieliski. Tikai paskatieties — kāda krāšņuma un garduma baudīšana!
Pirms pasniegšanas iesaku apkaisīt gatavo ēdienu ar dilles zariņiem. Tās piestāv vislabāk un piešķir vēl vairāk apetīti rosinošu aromātu.
Nepieciešamās sastāvdaļas
* Konservētā gaļa — 300–350 g
* Griķi — 150 g
* Rīsi — 150 g
* Sīpols — 150 g
* Ķiploka daiviņas — 3 gab.
* Ūdens — 600 ml
* Sāls, pipari — pēc garšas
Lasi vēl: Kāpēc kaķis metas virsū kājām un kož — un ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt pretī
Labu apetīti visiem!